A világos oldal szereplői

   A Sailormoon mint anime nagyvonalakban a jó és a rossz, a szeretet és a gyűlölet egymás elleni küzdelméről szól. Így a manga és az anime szereplői is két nagy csoportba sorolhatóak. A szereplők többnyire a világos és a sötét oldal között osztódnak el. Ne felejtsük el azonban, hogy vannak olyan szereplők akik nem sorolhatóak tisztán egyik oldalhoz sem, avagy az egyik oldalról kerültek a másikra.
   Amint az a történetből kiderül a főhősök távoli célja, hogy létrehozzák Kristály Tokió városát, ahol a rend és a béke honol. A sötétség erői folyamatosan azon munkálkodnak, hogy ezt a jövőbeli rendet és békét sose hagyják kialakulni. Folyamatos támadásokat intéznek a Holdbéli Királyság megmaradt képviselői ellen. A világos oldal szereplői elsősorban azok az alakok akik megpróbálják a sötétség erőivel felvenni a harcot, védelmezik a szeretetet, a rendet és az igazságot.

A belső és a külső kör tagjaiA Sailor Stars csapat

Helios és az Álarcos Férfi   A világos oldal legfontosabb szereplői talán a sorozatban legelőször megjelenő főszereplők, az úgynevezett belső kör tagjai. Fontossági sorrendben a belső kör tagjai után a külső kör szereplői következnek. Majd az ezek után feltűnő Sailor Star Lights csapat akiket sajnos a magyar nézők nem ismerhetnek a hazai képernyőkről. Igyekszem ennek ellenére részletesen bemutatni őket a honlapon.
   Fontos megjegyezni, hogy a Sailormoon anime főszereplői a világos oldalhoz tartoznak, így a történetek bemutatása is inkább a világos oldal szemszögéből történik. Jobban megismerhetjük a világos oldal szereplőinek szokásait, ismerőseit és segítőit. Több mellékszereplő is felbukkan a 200 részes rajzfilm sorozat folyamán akiknek több kevesebb feladatuk jut abban, hogy segítsék főhőseinket. Róluk többnyire a főszereplők leírásai közben olvashat a kedves látogató.

A világos oldal szereplőiről bővebben az alábbi linkekre kattintva olvashatsz: