Sajnos az böngésződ nem támogatja a Java Appletek futtatását, vagy le van tiltva azok használata. Kérlek a teljesebb kép érdekében tedd lehetőpvé az Applet futását!    Előszőr is szeretnélek köszönteni ezen a weboldalon, amit a valamikor Magyarországon is futó Sailormoon rajzfilmsorozatnak szenteltem. Jelenlegi külalakja ennek a weboldalnak már a második a sorban, igyekeztem a kinézetet egy kicsit színvonalasabbra teremteni mint az előző volt. Aki esetleg kíváncsi a megújulás előtti kinézetre és tartalomra az ide kattintva látogathat el a régi oldalakra.
   Annak aki esetleg véletlenül tévedt erre vagy nem igazán tudja mi is az a Sailormoon, annak ajánlom figyelmébe a "Sailormoonról általában" részét a weboldalnak!

   Külföldi TV csatornákon már régóta ment a sorozat, amikor végre a magyar RTL Klub is elkezdte vetíteni. Először nagyon meglepett a sok idiótának tűnő magyar fordítás és néha még most is meglepő egy-két magyar kifejezés, de hát ilyenre sikerült, ezt kell szeretni. Ilyen nem túl szerencsés választásnak tartom a cím választását is ami magyarul csak egyszerűen ennyi: Varázslatos álmok. A Sailormoon név Holdtündérre való fordítása is igen erőltetett és gyerekes, már csak azért is, mert szinte minden más nyelvű fordításban legalább ezt az egy nevet meghagyták eredetinek, de ez még messze nem a legfurcsább. Sajnos a választott szinkronstúdió sem a legjobb. A sorozatot nézve néha az az érzésem támadt, hogy a keverőpultot én is jobban kezelném mint azok akiknek ez a feladata a stúdióban. Így, ezekkel a kisebb problémákkal egy elég silány magyar változatot sikerült létrehozni, ami sajnos a sorozat további részeiben sem javult. (Arról nem is beszélve, hogy a sorozatot hazánkban hiányosan vetítették és körülbelül a felénél beszüntették.)  Sajnos az illetékes személyek nem vették figyelembe, hogy egy világszerte népszerű rajzfilmmel van dolguk.
   Ezt a weboldalt elsősorban azoknak készítettem akik még nem túl tájékozottak Sailormoon ügyben és esetleg megtetszett nekik a sorozat, és több információra vágynak, azon túl amit a sorozatból megtudtak. Vagy esetleg hallottak valahol a sorozatról és szeretnének kicsit alaposabban utánajárni a témának. Éppen ezért a profibb manga és anime szakértők nem biztos, hogy túl sok érdekes dolgot találnak itt.

   Mivel ez a weboldal a magyar Sailormoon változatról szól, így a (néha idióta) magyar kifejezéseket, neveket használom. Persze van olyan szereplő akivel nem találkozhattunk a hazai képernyőkőn így az ő nevük japánul fog szerepelni, angol kiejtés szerint leírva. Ez egy kicsit ellenkezik a magyar helyesírás szabályaival, de ezt találtam a legnormálisabb módszernek.
   Ha a weboldallal kapcsolatban bármilyen problémád akad, esetleg építő kritikád van, nyugodtan írd meg a következő címre: sailormoon@extra.hu. Azthiszem nem írok többet előszónak, a weboldal többi részén úgyis megpróbálok mindenre fényt deríteni.

Hogy miért nem vetítik már Magyarországon a Sailormoon sorozatot? Erről bővebben egy bulvárlap oldalain olvashatsz... Sajnos az RTL Klub nem tervezi továbi animek bemutatását, ez ügyben őket kellene zaklatni, sajnos hiába.
AZ ÚJSÁGCIKK

UránusztündérJupitertündérMarstündérNeptuntündér
Chibi-chibiMerkúrtündérVénusztündérKis Holdtündér
PlutotündérHoldtündérSzaturnusztündér
Fekete Hölgy

 Vendégkönyv írásaVendégkönyv olvasása
Ha már erre jártál, kérlek írj valamit a vendégkönyvembe!


Utoljára frissítve: 2001.12.24

Ez a weboldal 1024x768-as felbontásban, Internet Explorer 6.0-val lett tesztelve, ezért az azonos konfiguráció ajánlott!
JackD Magyar Sailormoon Weboldala © 1999-2002 Fehér István - Minden jog fenntartva!
Sailormoon és a többi karakter © 1992-1997 Naoko Takeuchi / Kodansha / Toei Animation / Bandai.